Oyuncu Topluluğu Detayları?

VeliOzdemir

New member
Kayıtlı Üye
Ticaret yaparken çok zarar ettim. Piyasayı okumak çok önemli, yoksa elinde kalıyor her şey. Şimdi dikkat ediyorum neyin ne olduğuna. Peki, oyuncu topluluğu nasıl oluyor bu serverlarda? Herkes farklı şey söylüyor, çözemedim.

Server Seçimi mi, Topluluk mu?​

Çok server denedim. Bazıları çok kalabalık, bazıları ise bomboş. Kalabalık serverda rekabet çok yüksek oluyor. Yeni başlayan biri için zorlayıcı olabilir. Boş serverda ise kimse yok, etkinlik falan olmuyor. Sıkılıyorsun. Yani, ne çok kalabalık, ne de çok boş. Orta karar bir şey lazım. Ama asıl önemli olan, o serverdaki oyuncuların nasıl olduğu. Mesela, bazı serverlarda sürekli kavga dövüş var. Küfürler havada uçuşuyor. Böyle bir ortamda oyun oynamak keyifli olmuyor. Bazılarında ise herkes birbirine yardım ediyor. Etkinlikler beraber yapılıyor. İşte o zaman tadından yenmiyor. Acaba topluluk mu server'ı belirliyor, yoksa server mı topluluğu oluşturuyor? Karışık işler.

Klanlar ve Arkadaşlıklar​

Klan kurmak mı, yoksa tek takılmak mı? Bu da ayrı bir konu. Klan kurmak güzel, beraber bir şeyler yapıyorsun. Lonca savaşları olsun, boss kesmek olsun, daha eğlenceli oluyor. Ama bir de sorumluluğu var. Klanı yönetmek, insanlarla uğraşmak falan yorucu olabiliyor. Tek takılmak ise daha rahat. İstediğin zaman oyuna girip çıkıyorsun. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Ama bir yandan da yalnız kalıyorsun. Arkadaşlık kurmak bu oyunda çok önemli. Ticaret olsun, yardım olsun, birbirinize destek oluyorsunuz. Peki, nasıl arkadaşlık kurulur bu oyunda? Chat'te konuşmak mı, yoksa sürekli yardım mı etmek lazım? Bilmiyorum valla.

Etkinliklere Katılmak mı, Kendi Halinde Takılmak mı?​

Server'larda etkinlikler oluyor sürekli. Eventler, turnuvalar falan. Bunlara katılmak mı gerekiyor, yoksa kendi halinde takılmak mı daha iyi? Etkinliklere katılmak güzel, hem eğleniyorsun, hem de ödüller kazanıyorsun. Ama bir de rekabet var. Herkes en iyi olmak için uğraşıyor. Stresli bir ortam olabiliyor bazen. Kendi halinde takılmak ise daha sakin. İstediğin gibi kasılıyorsun, ticaret yapıyorsun. Kimse sana karışmıyor. Ama bir yandan da etkinliklerdeki ödülleri kaçırıyorsun. Hem eğlenmek, hem de ödül kazanmak varken neden kendi halinde takılayım ki? Ama etkinlikler de çok zaman alıyor. Yani, ne yapmak lazım bilemedim. Deneyim kazanmak önemli. Bence ikisinin de tadına bakmak lazım. Metin2 gerçekten derya deniz.

Ne kadar çok şey var değil mi? Topluluk, server, klan, etkinlikler... Her şey birbirine bağlı. Umarım bir şeyler anlatabilmişimdir. Takıldığınız bir yer olursa sorun, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Konuyu görüntüleyenler

Geri