Ninja Yay Build var mı?

TitanGamer

New member
Kayıtlı Üye
Yay ninjası mı? Yoksa bıçak mı? Bu soru kafamı çok karıştırdı. Eskiden okçu karakterlere pek bakmazdım. Ama son zamanlarda bazı serverlarda yay kullanan ninjaların epey can yaktığını gördüm. Acaba işe yarar bir build var mı, yoksa sadece denk mi geldi? Biraz araştırma yaptım ve kendi tecrübelerimi de ekleyerek bir şeyler derledim.

Yay mı Bıçak mı? Temel Farklar​

Öncelikle şunu söyleyeyim, her serverda aynı item düşmüyor, aynı oranlar geçerli olmuyor. O yüzden kesin konuşmak zor. Ama genel olarak yay ninjası, bıçak ninjasına göre daha yüksek kritik hasar verme potansiyeline sahip. Menzili de cabası! Ancak, bıçak ninjasının daha hızlı saldırabildiği ve daha fazla beceri hasarı verebildiği de bir gerçek. Yani, seçim tamamen oyun tarzınıza ve serverın özelliklerine bağlı. Server'da hangi itemler daha kolay bulunuyor? Hangi boss'lar daha çok yay kullananlara göre ayarlanmış? Bunlar önemli sorular. Bence yay ninjası biraz daha item istiyor, bıçak ninjası ise daha az ekipmanla da iş yapabiliyor.

Build Önerileri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler​

Eğer yay ninjası denemeye karar verdiyseniz, bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Birincisi, STR (güç) ve DEX (çeviklik) dengesini iyi ayarlamanız lazım. Genelde DEX'i yüksek tutmak, yay hasarını artırıyor. Ama STR de önemli, çünkü fiziksel savunmayı artırıyor ve bazı itemleri kullanabilmek için gerekli. İkincisi, item seçimlerinizde kritik vuruş şansı ve kritik vuruş hasarına odaklanın. Üçüncüsü, skiller konusunda aceleci olmayın. Bence önce zehirli ok ve ateşli oku master yapın. Sonra diğer skilleri geliştirirsiniz. Bir de şunu unutmayın, yay kullanmak sabır işi. Bıçak kadar seri olamayacaksınız. Ama doğru stratejiyle çok etkili olabilirsiniz. Acaba hangi skilleri daha önce fullemek lazım? Zehirli ok mu, ateşli ok mu? Karar vermek zor...

Benim yay buildi tecrübem şimdilik böyle. Sizler neler düşünüyorsunuz? Yay ninjası kullanan var mı aranızda? Varsa, buildlerinizi ve taktiklerinizi paylaşın. Belki hep beraber daha iyi bir şeyler ortaya çıkarırız. Aklıma geldikçe ekleme yaparım.

Konuyu görüntüleyenler

Geri