Yang Kazanma Analizi

NeonNinja

New member
Kayıtlı Üye
Ticaret konusunda bayağı bir acemilik çektim. Piyasayı çözene kadar neler çektim bir ben bilirim. Şimdi biraz daha mantığını anladım gibi. Bu tecrübelerimi aktarayım dedim. Belki birilerinin işine yarar.

Pazar Takibi Şart​

Pazar takibi yapmadan ticaret yapmak, gözü kapalı yola çıkmak gibi bir şey. Hangi item ne kadar ediyor, hangi item daha çok satılıyor, bunları bilmek gerekiyor. Ben genelde oyun içindeki pazarlara bakıyorum. Bir de forumlarda, Discord'da falan ilanlara bakıyorum. Ortalama bir fiyat belirlemeye çalışıyorum. Tabii ki en ucuzunu bulmaya çalışmak da önemli ama bazen çok ucuza kaçınca da şüphelenmek gerekiyor. Acaba itemde bir sorun mu var diye düşünmek lazım. Yoksa dolandırılma ihtimali yüksek. Siz de dikkat edin derim.

En Çok Satan İtemler​

Hangi itemlerin çok sattığını bilmek de önemli. Mesela bazı itemler etkinliklerde çok işe yarıyor, o zaman fiyatları artıyor. Bazı itemler ise sürekli ihtiyaç duyulan şeyler, onların da her zaman alıcısı oluyor. Ben genelde silah ve zırh taşlarına bakıyorum. Bir de beceri kitapları falan da iyi gidiyor. Ama tabii serverdan servera değişiyor bu durumlar. Bazı serverlarda efsun nesnesi çok değerliyken bazılarında pek işe yaramıyor. O yüzden kendi serverınızdaki durumu iyi analiz etmeniz lazım.

Depo ve Envanter Yönetimi​

Bu konuyu atlayan çok kişi var. Envanterini ve deponu düzgün tutmazsan, ticaret yaparken çok zorlanırsın. Ben genelde itemleri türüne göre ayırıyorum. Mesela taşlar ayrı, kitaplar ayrı, potlar ayrı. Böylece aradığımı daha kolay buluyorum. Bir de gereksiz itemleri satmak veya depoya atmak gerekiyor. Yoksa envanter dolunca kasılmak da zorlaşıyor, ticaret yapmak da. Özellikle düşük seviyelerdeyken envanter çok çabuk doluyor. O yüzden dikkatli olmak lazım. Envanter düzeni, aslında oyun düzeni demek bir nevi.

Dolandırıcılara Dikkat!​

Bu konuda çok tecrübe kazandım maalesef. Dolandırıcılık yöntemleri o kadar çeşitli ki, her gün yeni bir şey öğreniyorum. Mesela bir keresinde bana çok değerli bir itemi çok ucuza satmaya çalıştılar. Ben de sevinmiştim ama sonra itemin aslında sahte olduğunu anladım. Başka bir keresinde ise takas yaparken itemi değiştirdiler. O yüzden takas yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Mümkünse güvendiğiniz kişilerle ticaret yapın veya aracı kullanın. Bir de çok ucuz tekliflere hemen atlamayın. Genelde altında bir bit yeniği oluyor.

Benim tecrübelerim bu kadar. Umarım bir şeyler kapmışsınızdır. Aklınıza takılan bir şey olursa sorun, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Konuyu görüntüleyenler

Geri