Ticaret yapan var mı?

AtlasWarrior

New member
Kayıtlı Üye
Pazarda dolandırılmaktan bıktım! Kaç kere ucuz iteme yüksek fiyat yazdılar, kafam karıştı. Ya da tam tersi, değeri yüksek şeyi ucuza koydum. Tecrübelerimden öğrendim ki, piyasayı iyi bilmek gerekiyor. Yoksa sürekli zarar ediyorsun. Bu konuda birkaç şey paylaşayım, belki işinize yarar.

Pazar Takibi Şart​

Pazarın nabzını tutmak çok önemli. Sürekli aynı itemlerin fiyatlarını kontrol edin. Bir deftere not alın, Excel'e geçirin ne bileyim. Ama mutlaka bir sisteminiz olsun. Yoksa bir bakmışsınız, bilmeden zarar ediyorsunuz. Mesela geçenlerde +9 dolunayı 50m'ye koymuşlar. Normalde 80m falandı o zamanlar. Hemen kaptım tabii ki! Amaç ucuza almak değil, değerini bilmek. Pazar dediğin derya deniz ama biraz dikkatle takip edince çözülüyor.

Dolandırıcı Avcıları Kol Geziyor!​

Bir de şu dolandırıcılar yok mu! Sürekli bir şeyler deniyorlar. Özellikle kalabalık pazarlarda çok dikkatli olun. Adam itemi koyuyor, fiyatı 1m yerine 100m yazıyor. Hızlıca bakarken yanlışlıkla alırsanız geçmiş olsun. Bir de şu taktiği yapıyorlar; itemin adını değiştirip, başka bir item gibi gösteriyorlar. O yüzden iteme tıklayıp, özelliklerini kontrol etmeden asla almayın. Bir keresinde Ejderha Tanrısı zırhı sandım, meğerse dandik bir şeymiş. Neyse ki fark ettim son anda. Gözünüzü dört açın derim.

Tüccar Kafası Nasıl Çalışır?​

Aslında tüccar olmak biraz da psikoloji işi. İnsanların neye ihtiyacı olduğunu, ne zaman alım yapacaklarını tahmin etmeniz gerekiyor. Mesela etkinlik zamanlarında pot fiyatları artar, çünkü herkes etkinlikte canını fullemek için kullanır. Ya da yeni bir zırh geldiğinde, eski zırhların fiyatı düşer. Bu gibi şeyleri önceden kestirip, ona göre pozisyon almanız lazım. Ben genelde forumları, Discord sunucularını takip ediyorum. Orada millet ne konuşuyor, ne arıyor, öğreniyorum. Bu sayede biraz daha iyi ticaret yapıyorum diyebilirim.

Ticaret böyle bir şey işte. Sürekli öğrenmek, takip etmek gerekiyor. Ama öğrenince de bayağı keyifli oluyor. Hele de güzel bir kar ettiğinizde değmeyin keyfime! Sizin de ticaret taktikleriniz varsa yazın, hep beraber öğrenelim. Belki ben de yeni bir şeyler kaparım.

Konuyu görüntüleyenler

Geri