Ticaret Rehberi Rehberi

yusufispir

New member
Kayıtlı Üye
Ticaret işine ilk girdiğimde ne kadar saf olduğumu anladım. Herkesin dediğine inandım, ucuzdan aldım pahalıya satarım sandım. Sonuç? Elinde patlayan itemler, bekleyen yanglar... Neyse ki hatalarımdan ders çıkardım ve ufak ufak bir şeyler öğrenmeye başladım. Şimdi de öğrendiklerimi aktarmaya çalışacağım.

Pazar Kurulumunda Nelere Dikkat Etmeli?​

Pazar kurarken konum çok önemli. Herkesin geçtiği, kalabalık yerleri tercih edin. Boş köşelerde kimse sizin pazarınızı görmez. Bir de şu var, pazarınızın adını dikkat çekici yapın. Sadece 'Item Satılır' yazmayın. Esprili, ilgi çekici şeyler yazın. Emin olun çok fark ediyor. Tabii ki abartmayın, küfür falan yazmayın. Bir de fiyatları kontrol edin. Aynı itemi satan başka pazarlar varsa, fiyatlarınızı ona göre ayarlayın. Çok yüksekten satmaya çalışmayın, elinizde kalır. Mesela 'Şeytan Çıkarma' satıyorsan, diğer pazarlara bakıp ona göre fiyat belirle.

Hangi İtemleri Alıp Satmalı?​

Her item satılır diye bir şey yok. Bazı itemler çok talep görürken, bazıları kimsenin yüzüne bakmadığı itemler oluyor. Mesela beceri kitapları her zaman iş yapar. Özellikle kutsama, ruh taşı falan... Bunları ucuza bulursanız kapın hemen. Bir de arttırma kağıdı, değiştirme kağıdı gibi itemler de çok satılıyor. Ama mesela +0 zırhları kimse almaz. Ya da çok düşük seviyeli silahları... Piyasayı takip edin. Hangi itemler popüler, hangileri değil, öğrenin. Bir de etkinlikleri takip edin. Etkinliklerde düşen itemler genelde değer kaybeder. Ona göre pozisyon alın. Acaba hangi itemlere yönelmeliyim diye düşünüyor musunuz?

Dolandırıcılara Karşı Nasıl Önlem Almalı?​

Bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Çünkü dolandırıcılar her yerde kol geziyor. Özellikle takas yaparken çok dikkat edin. Adam size 10M yang teklif ediyor, siz de kabul ediyorsunuz. Ama son anda 1M'ye düşürüyor. Siz de dalgınlıkla kabul ediyorsunuz. Sonra da olan oluyor. Bir de itemlerin isimlerini değiştirmeye çalışanlar var. Mesela 'Kutsama Kağıdı' yazacağına 'Kutsa ama Kağıdı' yazıyor. Siz de 'Aa kutsama kağıdı' deyip aldanıyorsunuz. Takas penceresini açtığınızda, itemin ismini dikkatlice okuyun. Başka bir yöntem de, eğer çok yüksek miktarda yang alıp satıyorsanız, aracı kullanın. Forumda güvenilir aracıları bulun. Onlara itemi ve yangı verin. Onlar da güvenli bir şekilde işlemi tamamlasın. Bu biraz komisyon demek ama en azından dolandırılmaktan kurtulursunuz. Unutmayın, tecrübe pahalı bir öğretmendir. Bir de aceleci olmayın. Sakin kafayla düşünün. Eğer bir şey çok iyi görünüyorsa, mutlaka bir sebebi vardır. Acele ederseniz hata yapma olasılığınız artar. Son olarak, oyun yöneticileriyle iletişimde kalın. Şüpheli bir durum gördüğünüzde hemen onlara bildirin. Onlar da gerekli önlemleri alacaktır. Bu şekilde hem kendinizi hem de diğer oyuncuları korumuş olursunuz.

Benim tecrübelerim bu kadar. Umarım işinize yarar. Unutmayın, ticaret sürekli değişen bir şey. Sürekli piyasayı takip etmeniz lazım. Sizde de varsa taktikler, yazın buraya.

Konuyu görüntüleyenler

Geri