PvM Build hakkında ne düşünüyorsunuz?

NeonNinja

New member
Kayıtlı Üye
PvM build olayına girdim gireli kafam kazan oldu. Herkes farklı bir şey söylüyor. Yok şu skill şöyle olmalı, yok bu item olmazsa olmaz... Bir de sürekli server değişince insan bir daha bir daha aynı şeyleri denemekten sıkılıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Gerçekten de bu kadar karmaşık mı yoksa basit bir mantığı var mı bu işin?

Hangi Karakter Daha İyi?​

İlk olarak karakter seçimi önemli. Savaşçı mı, ninja mı, şaman mı? Her birinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Ben savaşçı ile başladım. Bedensel savaşçı fena değildi ama sonra zihinsel savaşçı daha çok hoşuma gitti. Özellikle kalabalık gruplara karşı daha etkili olduğunu düşünüyorum. Ninja da hızlı ve seri ama dayanıklılık konusunda biraz sıkıntı yaşatabiliyor. Şaman ise daha çok destek karakteri gibi duruyor. Tabii ki solo PvM için de uygun buildler var ama benim tercihim savaşçıdan yana oldu. Siz ne düşünüyorsunuz? Hangi karakterle daha rahat kasılıyorsunuz?

Skill Dağılımı Nasıl Olmalı?​

Skill dağılımı da ayrı bir dert. Herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi 'Önce şunu fulle, sonra buna geç' diyor, kimisi 'Şunu kesinlikle atlama' diyor. Ben deneme yanılma yoluyla kendime göre bir yol buldum. Savaşçı için öncelikle güçlü beden skillini fullemek gerekiyor bence. Hem defans sağlıyor hem de hasarı arttırıyor. Sonra ruh vuruşu ve öfke skilllerini geliştiriyorum. Tabii ki bu benim oyun tarzıma göre değişiyor. Siz farklı bir taktik izleyebilirsiniz. Önemli olan hangi skillerin size daha çok yardımcı olduğunu bulmak. Skill sırası konusunda kararsız kaldığım çok oldu. Özellikle üçlü kesme mi yoksa kılıç çevirme mi önce fullenmeli diye çok düşündüm.

Ekipman Seçimi​

Ekipman seçimi de PvM için çok önemli. Öncelikle iyi bir silah şart. Zehir kılıcı mı, kurtuluş yelpazesi mi, yoksa farklı bir şey mi? Karakterine göre değişir tabii ki. Zırh olarak da yüksek defanslı bir şey tercih etmek gerekiyor. Takılarda ise HP veren ve kritik vuruş şansı arttıran şeyler işe yarıyor. Bir de bonuslar var tabii. Güç, çeviklik, zeka... Bunlar da karakterin özelliklerini arttırarak PvM'de daha etkili olmanı sağlıyor. Bonus olayına ilk başta çok takılmıyordum ama sonra ne kadar önemli olduğunu anladım. Özellikle yüksek seviyelerde bonuslar çok fark yaratıyor. Tabii ki ekipmanları dizerken bütçe de önemli. Hemen en iyisini almak mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden yavaş yavaş geliştirmek gerekiyor.

Sonuç olarak PvM build olayı biraz karmaşık gibi dursa da aslında deneme yanılma yoluyla öğrenilebilecek bir şey. Herkesin oyun tarzı farklı olduğu için buildler de farklılık gösterebilir. Önemli olan kendi karakterini ve ekipmanlarını iyi tanımak. Umarım bu yazdıklarım size biraz yol gösterir. Aklınıza takılan bir şey olursa sorun çekinmeyin.

Konuyu görüntüleyenler

Geri