Private Server Seçimi var mı?

emreguven

New member
Kayıtlı Üye
Metin2 private server olayına girdim gireli, doğru server bulmak tam bir dert oldu. Sürekli kapananlar, oyuncu kitlesi olmayanlar, adminlerin ilgilenmediği tonla server var. Tecrübe ede ede, neye dikkat etmek gerektiğini öğrendim diyebilirim. Hala tam emin olmasam da, bildiklerimi aktarayım.

Oyuncu Sayısı mı, Kalite mi?​

İlk baktığım şeylerden biri online oyuncu sayısı oluyor. Ama bu her zaman doğruyu göstermiyor. Bazen kalabalık serverlar aşırı laglı olabiliyor veya item fiyatları çok yüksek oluyor. Kimseyle ticaret yapamıyorsun. Az oyuncusu olan, ama daha stabil ve ilgili adminlere sahip serverlar daha keyifli olabiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kalabalık mı, sakin mi?

Server Özellikleri: Kolay mı, Zor mu?​

Bir diğer önemli konu da serverın zorluk seviyesi. Bazıları çok kolay exp kasma imkanı sunuyor, 1 haftada full item dizebiliyorsun. Ama sonra sıkıyor. Bazıları da tam tersi, yıllar geçse karakterin gelişmiyor. Orta yolu bulmak lazım. Ben genelde orta seviye serverları tercih ediyorum. Hem biraz kasılma heyecanı oluyor, hem de çok uğraşmıyorsun. Ama tabii zevkler değişir, değil mi?

Admin İlgisi Şart!​

En önemli şeylerden biri de adminlerin ilgisi. Oyunda bir sorun çıktığında, adamlara ulaşamıyorsan veya umursamaz davranıyorlarsa, o serverdan uzak durun derim. Tecrübeyle sabit. Daha önce bir serverda bug yüzünden itemlerim kayboldu, kimse ilgilenmedi. O günden sonra adminlerin iletişimine çok dikkat ediyorum. Anında cevap veren, ilgili adminler her zaman tercihimdir.

Umarım bu tecrübelerim server seçimi konusunda yardımcı olur. Aklınızda bulunsun, her server farklıdır. Biraz araştırma ve deneme yanılma ile size en uygun olanı bulabilirsiniz. Görüşürüz!

Konuyu görüntüleyenler

Geri