Guild Turnuvaları Analizi?

KemalDemir752

New member
Kayıtlı Üye
Guild turnuvaları... Serverların olmazsa olmazı! Ama sürekli aynı ekipler kazanıyor, değil mi? Acaba neden? Ben de ilk zamanlar çok anlamıyordum bu işi. Sonra biraz taktik geliştirdim, işler değişti. Belki size de bir şeyler katabilirim.

Takım Kompozisyonu ve Rol Dağılımı​

En önemli şeylerden biri doğru takım kompozisyonunu kurmak. Herkes aynı karakterle gelirse işler sarpa sarar. Bir kere full savaşçı takımıyla girdik, rezil olduk! Tank olacak, hasar verecek ve destek sağlayacak karakterler olmalı. Rol dağılımı da çok önemli. Kim kimi koruyacak, kim öne atılacak, bunlar önceden konuşulmalı. Bizde ninja her zaman arkadan dolaşıp kritik vuruşlar yapardı.

Ekipman ve Skill Seçimi​

Ekipmanlar da çok kritik. Herkesin kendine uygun itemleri olması lazım. Mesela ben şaman oynarken full destek itemi kasardım. HP bonusu, savunma falan... Ama bazıları 'ben hasar da vereceğim' diye saldırı itemi alıyor, sonra hemen ölüyor. Skill seçimi de aynı şekilde. Her karakterin turnuvaya özel skill dizilimi olmalı. Mesela normalde kullanmadığın bir skilli burada kullanman gerekebilir. Skilleri iyi tanımak lazım.

Strateji ve Taktikler​

Strateji olmadan körü körüne dalmak intihar. Bizim guild lideri sağ olsun, her turnuva öncesi bir plan yaparız. Hangi rakibe öncelik vereceğiz, nerede toplanacağız, ne zaman saldıracağız... Bunlar hep önceden belirlenir. Taktik de çok önemli. Mesela bir kere rakibin güçlü oyuncusunu tuzağa düşürüp etkisiz hale getirdik. Sonra da diğerlerini rahatça hallettik. Harita bilgisi de çok önemli. Nerede pusulacak yer var, nerede avantaj elde edebiliriz, bilmek lazım.

Umarım bu taktikler işinize yarar. Unutmayın, her serverın dinamiği farklı. Kendi stratejilerinizi geliştirmeniz lazım. Bol şans!

Konuyu görüntüleyenler

Geri