Farmfarm Server Önerileri?

NeonNinja

New member
Kayıtlı Üye
Farmfarm piyasası biraz karışık, kabul edelim. Herkes bir şeyler söylüyor ama hangisi doğru, hangisi değil anlamak zor. Ben de bu konuda biraz tecrübe edindim. Özellikle item ticareti yaparken serverin durumu çok önemli. Kapanan serverlara denk geldim, eşyalarım elimde kaldı. O yüzden biraz araştırma yapmak şart.

Nüfus Yoğunluğu Önemli mi?​

Bence evet. Kalabalık serverlarda ticaret daha hızlı döner. Ama çok kalabalık olursa da rekabet artar, fiyatlar düşer. Orta seviyede bir nüfus ideal gibi. Peki bunu nasıl anlarız? Oyuncuların online sayısına bakmak lazım. Ama bazen sayılar yanıltıcı olabiliyor. Mesela bazı serverlar bot basıyor. O yüzden biraz gözlem yapmak, pazarda dolaşmak, insanlarla konuşmak gerekiyor. Bir de şu var, kalabalık serverda lag sorunu yaşanabiliyor. Özellikle büyük etkinliklerde bu sorun daha da artıyor. Düşük sistemli bilgisayarı olanlar için bu durum sıkıntı yaratabilir. Siz ne düşünüyorsunuz, kalabalık mı yoksa sakin server mı tercih edersiniz?

Server Özellikleri Neler Sunuyor?​

Her server farklı özellikler sunuyor. Bazıları daha zor, bazıları daha kolay. Bazıları emek server diyor, bazıları wslik. Burada önemli olan sizin ne istediğiniz. Eğer hızlı gelişmek istiyorsanız, daha kolay bir server tercih edebilirsiniz. Ama eğer daha uzun soluklu bir oyun arıyorsanız, emek serverlara bakmanız daha mantıklı. Serverların özelliklerini incelerken nelere dikkat etmeli? Öncelikle exp oranlarına bakmak lazım. Sonra item düşürme oranlarına. Bir de etkinliklere bakmak lazım. Düzenli etkinlikler olan serverlar daha eğlenceli oluyor. Unutmayın, her serverın kendine göre bir kitlesi var. Sizin oyun tarzınıza uygun bir server bulmanız önemli. Yoksa sıkılırsınız.

Server Yönetimi Nasıl?​

Bence bu da çok önemli bir konu. GM'ler ilgili mi? Oyuncularla iletişim halinde mi? Sorunlara çözüm buluyorlar mı? Bunlar çok önemli. Çünkü eğer server yönetimi kötüyse, oyundan soğuyabilirsiniz. Mesela buglar düzeltilmiyorsa, hileler engellenmiyorsa, serverda durmanın bir anlamı yok. Server yönetiminin nasıl olduğunu anlamak için forumları okuyabilirsiniz. Oyuncuların yorumlarına bakabilirsiniz. Bir de serverın Discord kanalına katılabilirsiniz. Orada GM'lerle direkt iletişim kurabilirsiniz. Ama her yoruma da inanmamak lazım. Bazen rakipler karalama kampanyası yapabiliyor. O yüzden biraz araştırmak, biraz gözlem yapmak gerekiyor. Güvenilir bir yönetim ekibi olan serverlar her zaman daha iyidir.

Umarım bu bilgiler size yol gösterir. Unutmayın, en iyi server sizin oyun tarzınıza en uygun olan serverdır. Denemekten çekinmeyin. Belki de aradığınız server çok yakındadır. Takıldığınız bir nokta olursa çekinmeyin, yazın. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

Konuyu görüntüleyenler

Geri