Discord Sunucuları için önerileriniz neler?

DenizArslan175

New member
Kayıtlı Üye
Server kurmak kolay değil, hele bir de oyuncu bulmak... Discord olmazsa olmaz. Ama hangi sunucular işe yarıyor? Ben biraz araştırdım, birkaç tane buldum. Hem oyuncu çekmek için, hem de bilgi almak için kullanabileceğiniz bazı Discord kanalları var. Ama dikkat edin, her gördüğünüz sunucuya da atlamayın. İçeriği dolu, aktif olanları seçmek önemli.

Oyuncu Arayanlar İçin Sunucular​

Oyuncu bulmak istiyorsanız, büyük ve kalabalık sunuculara bakmanız lazım. Özellikle de 'Metin2 Private Server Tanıtım' gibi isimleri olanlar işe yarayabilir. Ama şöyle bir durum var: Bu sunucuların çoğu spam dolu. Herkes kendi serverını tanıtıyor, kimse kimseyi dinlemiyor. O yüzden sabırlı olmak lazım. Bir de, kendi serverınızın tanıtımını yaparken dikkatli olun. Çok agresif olmayın, insanları kaçırırsınız. Bence en iyisi, önce sunucuya girip biraz sohbet etmek, sonra yavaş yavaş serverınızdan bahsetmek. Yoksa direkt link atarsanız, kimse tıklamaz.

Rehber ve Bilgi İçin Sunucular​

Sadece oyuncu bulmakla kalmayın, bilgi de öğrenin. Bazı sunucularda çok tecrübeli oyuncular var. Onlar size oyunla ilgili taktikler, rehberler verebilir. Özellikle de yeni server kuruyorsanız, bu tür sunucular çok işinize yarar. Ben bir keresinde bir sunucuda bir moderatörden çok önemli bir bug öğrenmiştim. Sayesinde serverımı daha iyi hale getirdim. Ama her bilgiye de inanmayın. Bazı insanlar yanlış bilgi vererek sizi yanıltmaya çalışabilir. O yüzden gördüğünüz her şeyi sorgulayın, araştırın.

Kendi Sunucunuzu Kurarken Nelere Dikkat Etmeli?​

Eğer kendi Discord sunucunuzu kurmayı düşünüyorsanız, bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Birincisi, sunucunuzun düzenli olması lazım. Kanalları kategorilere ayırın, herkes neyin nerede olduğunu bilsin. İkincisi, aktif olun. Sürekli sohbet edin, insanlarla ilgilenin. Yoksa sunucunuz kısa sürede ölür. Üçüncüsü, moderasyon çok önemli. Kural ihlali yapanları hemen cezalandırın. Aksi takdirde sunucunuz kısa sürede troll dolabilir. Bir de, bot kullanmayı unutmayın. Botlar sayesinde sunucunuzu daha kolay yönetebilirsiniz. Örneğin, bir müzik botu ekleyerek insanların eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

Benim bulduğum ve işime yarayan Discord sunucuları bunlar. Sizin de bildiğiniz, kullandığınız sunucular varsa yorumlarda paylaşın. Belki hep beraber yeni bir şeyler keşfederiz. Kim bilir?

Konuyu görüntüleyenler

Geri