Aksesuar Seçimi Önerileri

FatmaGuler908

New member
Kayıtlı Üye
Aksesuar işi derya deniz, biliyorsunuz. Hangi birini alalım, hangisi daha iyi falan derken kafayı yiyorsunuz. Ben de başta çok karıştırmıştım. Tecrübelerimle sabitlediğim birkaç taktiği aktarayım, belki işinize yarar.

Hangi Özelliklere Öncelik Vermeli?​

Aksesuarlarda bir sürü özellik var. Saldırı değeri mi, savunma mı, yoksa kritik vuruş şansı mı? İşte burada karakterinizin neye ihtiyacı olduğuna bakmanız lazım. Mesela, ninja oynuyorsanız, kritik vuruş ve delici vuruş şansı veren aksesuarlar çok işinize yarar. Savaşçıysanız, HP ve savunma bonusları hayat kurtarır. Şaman oynuyorsanız, büyü hızı ve MP bonusları olmazsa olmaz. Yani demem o ki, karakterinize göre takılın. Boşu boşuna özelliklere para vermeyin. Ben ninja oynarken savunma bonusuna abanmanın çok mantıklı olmadığını düşünüyorum şahsen. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hangi Aksesuarları Tercih Etmeli?​

Bir de işin hangi aksesuarı alalım kısmı var. Küpe mi alalım, bilezik mi, kolye mi? Her birinin kendine göre avantajları var. Mesela, cennetin gözü küpe hem saldırı gücü verir hem de HP sağlar. Abanoz küpe ise savunma ve büyü savunması verir. Bileziklerde de aynı durum geçerli. Beyaz altın bilezik HP verirken, cennetin gözü bilezik saldırı gücü verir. Yani seçeceğiniz aksesuar, yukarıda bahsettiğim gibi, karakterinize ve oyun tarzınıza uygun olmalı. Ben genelde küpe alırken çift özellikli olanlara bakıyorum. Hem HP hem de saldırı veriyorsa tadından yenmez. Bir de bonusları fullemek önemli tabii ki. Boş bonuslu aksesuar almanın anlamı yok.

Efsunları Nasıl Ayarlamalı?​

Aksesuar seçimi kadar efsunlar da çok önemli. Efsunları doğru ayarlamazsanız, dünyanın en iyi aksesuarını alsanız bile bir işe yaramaz. Ben genelde efsun basarken ilk olarak HP, saldırı gücü ve kritik vuruş şansına bakıyorum. Bu üçü benim için olmazsa olmaz. Geri kalan efsunlar ise duruma göre değişiyor. Eğer PvP yapıyorsanız, sersemletme veya zehirleme şansı da işinize yarayabilir. Ama genel olarak bu ilk üç efsunu tutturmaya çalışın. Bir de efsunların değerleri de önemli. Mesela, HP efsunu basarken 1500 HP yerine 2000 HP gelmesine dikkat edin. Uğraşmak gerekiyor ama değiyor. Bir de şunu unutmayın, efsunların gelme olasılığı tamamen rastgele. Yani bazen istediğiniz efsunu ilk denemede basarsınız, bazen de 100 tane efsun kağıdı harcarsınız. Şans işi biraz da. Şansınıza güvenin ve pes etmeyin. Bu arada, efsun basarken sabırlı olmak gerekiyor. Hemen sinirlenip bırakmayın.

Aksesuar seçimi biraz karmaşık gibi duruyor ama aslında mantığı basit. Karakterinizi iyi tanıyın, neye ihtiyacı olduğunu bilin ve ona göre aksesuar seçin. Efsunları da doğru ayarlarsanız, karakteriniz uçuşa geçer. Şimdilik benden bu kadar, bol şans!

Konuyu görüntüleyenler

Geri